Εντός της εβδομάδας τα νομοσχέδια για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις - Ειδήσεις Pancreta

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υποστήριξε ότι «δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο», θα υπάρξουν αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου που «δημιούργησε προβλήματα με μείωση εισφορών κυρίας σύνταξης στο βάθος τετραετίας η οποία θα εισαχθεί με το ασφαλιστικό που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους». Δήλωσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα αφορά το επιτελικό κράτος, θα κατατεθεί στις 24 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου, ενώ το δεύτερο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις μειώσεις φόρων του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των διατάξεων για τις 120 δόσεις, θα κατατεθεί στις 26 Ιουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι 1 Αυγούστου.

Ο Σ. Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει εντός της εβδομάδας τα νομοσχέδια σχετικά με το επιτελικό κράτος, το οποίο θα κατατεθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου. Το νομοσχέδιο για αλλαγές σχετικά με τους ΟΤΑ, την  κατάργηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, την κατάργηση ασύλου θα κατατεθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και θα ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Ο Σ. Πέτσας υποστήριξε ότι «δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο», θα υπάρξουν αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου που «δημιούργησε προβλήματα με μείωση εισφορών κυρίας σύνταξης στο βάθος τετραετίας η οποία θα εισαχθεί με το ασφαλιστικό που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «δεν θα καταργηθεί κανένα επίδομα» απαριθμώντας τις ημερομηνίες – το διήμερο 25-26 Ιουλίου – για την καταβολή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, του επιδόματος στέγασης, του επιδόματος ομογενών, των αναπηρικών επιδομάτων και του επιδόματος παιδιού.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα με τον ειδικό λογαριασμό αρωγής για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και τα χρήματα που «λίμναζαν» σε αυτόν ο κ. Πέτσας είπε ότι «υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα» και αυτά θα λυθούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που κατατίθεται άμεσα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr