«Πόλεμος» από την πρώτη μέρα - Ειδήσεις Pancreta

Σκληρή αντιπαράθεση με αναφορές επί του προσωπικού και με κατηγορίες εναντίον προσώπων της οικογένειάς τους, έλαβε χώρα στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα είχε πει εναντίον του, νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης.  

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάνατε στο σημείο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα, όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος», είπε καταρχάς ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη - και δίνοντας μία πρώτη αίσθηση για το τι θα επακολουθήσει. 

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αθλιότητες από πλευράς προέδρου της Ν.Δ. και τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει να κρύψει τίποτα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ολιγοήμερες διακοπές του στο σκάφος της συνεργάτιδάς του, Κατερίνας Παναγοπούλου, και τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει εξοχικό μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε χρηματοδοτεί τον οικογενειακό του προϋπολογισμό μία άγνωστη offshore εταιρεία, η οποία χρηματοδοτεί επίσης και το «Πρώτο Θέμα».

Επίσης -απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη- δήλωσε ότι ο ίδιος «δεν έχει κουμπάρο ούτε ανέβηκε στο σκάφος εκείνου που έχει επτά εφημερίδες που σας στηρίζουν, θέλει κανάλι και διώκεται για ναρκωτικά». 

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Γεωργιάδη «που καταδικάστηκε για ασέλγεια και βιασμό ανηλίκων».

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω αποσπάσματα από όσα είπε ο πρωθυπουργός:

- Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν ανήκω σε καμία πολιτική οικογένεια που δεν έκανε άλλη δουλειά και είναι ζάπλουτη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και τους πολλούς σε εμένα. 

- Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Αφήστε τις αθλιότητες δεν ντρέπεστε λιγάκι;

- Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και χρόνια είχα συνεργάτιδα την Κατερίνα Παναγοπούλου, σύζυγος εφοπλιστή που δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό που λέμε διαπλοκή. Είναι γνωστό επίσης ότι η σχέση αυτή είναι σχέση συνεργατική. Ο κ. Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός. 

- Σε όλους ήταν γνωστό, στο σύστημά σας. Τον Δεκαπενταύγουστο δεν θρηνούσατε τότε σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε διακοπές με καναλάρχες. Είναι γνωστό διότι το έγραψαν τα μέσα που σας στηρίζουν, του κ. Μαρινάκη, τέλη Σεπτέμβρη και δεν το διέψευσα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. 

- Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα μόνος μου φωτογραφίες μου. Αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από αλλού, όπου βάζετε το παρακράτος να υποκλέψει στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Ό,τι έχω, το έχω δημόσια και δεν έχω να κρύψω τίποτα. 

- Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο. Δεν έχω σπίτι του Βολταίρου. Δεν πήρα δανεικά κι αγύριστα, δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό προϋπολογισμό άγνωστη οφσόρ που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. 

- Δεν έχω κουμπάρους ούτε ανέβηκα στο σκάφος εκείνου που έχει επτά εφημερίδες που σας στηρίζουν, θέλει κανάλι και διώκεται για ναρκωτικά. 

- Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας τον Στέφανο Χίο της πολιτικής; Θα κερδίσετε μεταφέροντας τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο πολιτικής;  Θα κερδίσετε μεταφέροντας την συζήτηση σε αυτό το επίπεδο; Συνεχίστε να μας κάνετε δώρα

- Εγώ μίλησα για την προσπάθεια, την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα, την τυμβωρυχία που κάνετε από τον Ιούλιο έως σήμερα με την ευγενική χορηγία του ΣΚΑΪ και του εφοπλιστή που ήταν σε σύγκρουση με την οικογένειά σας γιατί κατήγγειλε ότι ζητούσε από τον κ. Αλαφούζο ένα εκατ. σε μίζα. 

- Πάθατε ηθικό σοκ. Πριν από λίγους μήνες τον στενό σας συνεργάτη, τον Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια και βιασμό ανηλίκων τον κρατήσατε στην άκρη και είπατε κάτσε να ξεμπερδέψουμε τώρα και θα σε ξαναπάρω. Στείλατε τη μισή σας κοινοβουλευτική ομάδα στο δικαστήριο να τον υπερασπιστείτε. 

- Και έχετε και μικρά παιδιά και έχουμε και μικρά παιδιά. Ε, θα σας πάω μέχρι τέλους».

Σε ανάλογο υψηλό τόνο απάντησε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός για την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι «την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους πλούτισε η δική σας οικογένεια... με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα...».

Επίσης μίλησε για επίθεση που δέχθηκε από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης η ίδια η γυναίκα του.

Αναφερόμενος στις διακοπές του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «το ζήτημα της δημόσιας ζωής ενός πολιτικού προσώπου είναι πολιτικό ζήτημα» και υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είπε ποτέ πού πήγε διακοπές, γιατί αυτό έγινε 25 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι

«Νομίζετε ότι επειδή είστε «πρώτη φορά αριστερά όλοι σας χρωστάνε», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για κυβερνητικό αφήγημα και για «ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, τους κολλητούς και τους φίλους σας». 

Υποστήριξε ακόμα ότι ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος του «ούτε στα σκάφη του μπαίνω», ενώ επανέλαβε ότι η δική του οικογένειά «εξορίστηκε στη χούντα, άλλοι έκαναν δουλίτσες…».

Την τελευταία «λέξη» την είπε ο πρωθυπουργός, με έναν στίχο του Μανόλη Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr