Απολύθηκε η διευθύντρια που έγραψε τον «κατάλογο του χαρούμενου εργαζόμενου» - Ειδήσεις Pancreta

Εκτός εταιρίας έθεσε η διοίκηση των My Market την περιφερειακή διευθύντρια της εταιρείας, η οποία έγινε διάσημη από τον «κατάλογο του χαρούμενου εργαζόμενου», το αντεργατικό εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

«Η κυρία έχει απομακρυνθεί ήδη από την εταιρεία», δήλωσαν πηγές των My Market στο Έθνος. Η εν λόγω πρώην, πλέον, διευθύντρια είχε κοινοποιήσει στους εργαζόμενους εσωτερικό σημείωμα, με το οποίο, μεταξύ άλλων, απαιτούσε από αυτούς να είναι και «χαμογελαστοί» με τα 300 ευρώ που πληρώνονται.

Λόγω του σάλου που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του σημειώματος, η  εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, όπου έκανε λόγο για ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της.

H εταιρεία διευκρίνισε ακόμη πως είναι απόλυτα σύννομη με τις συλλογικές συμβάσεις και τόνισε μάλιστα πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι μισθοί είναι άνω αυτού που ορίζει ο νόμος ως βασικό. Δικαιολόγησε δε την ύπαρξη κατηγορίας εργαζομένων με αμοιβή 300 ευρώ, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρόκειται για χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους, των οποίων οι συμβάσεις προβλέπουν αυτό το ύψος των μισθών.

Στον κατάλογο του «χαρούμενου εργαζόμενου» ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Καλησπέρα σας, Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

  • Επειδή έχετε δουλειά
  • Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).
  • Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.
  • Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.
  • Επειδή πληρώνεστε για αυτό
  • Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.
  • Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα. Ευχαριστώ

.....

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων»

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr