Ηράκλειο: Ζητούν θέσεις στάθμευσης οι κάτοικοι του κέντρου - Ειδήσεις Pancreta

Το αίτημα για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης στο κέντρο του Ηρακλείου θέτουν προς τον Δήμο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου διοργανώνουν συνάντηση για το θέμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας ενώ ζητούν να εφαρμοστεί η ήδη υπάρχουσα μελέτη που προβλέπει μία θέση στάθμευσης ανά οικογένεια. 

Όπως μάλιστα τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους το αίτημα που κατέθεσαν τον προηγούμενο μήνα στο δήμο (για την ένταξη του θέματος προς συζήτηση) παραμένει ακόμα αναπάντητο.

Η αίτηση που κατατέθηκε στις 24 Ιανουαρίου:

Οι παρακάτω μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης που υπογράφουμε στα συνημμένα (5) φύλλα, ζητούμε επιτακτικά να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις θέσεις παρκινγκ για τα αυτοκίνητα μας.

Καθημερινά οι γειτονιές μας κατακλύζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το βράδυ από αυτοκίνητα μη κατοίκων, με αποτέλεσμα εμείς να μην έχουμε που να βάλουμε τα αυτοκίνητα μας, με εξαίρεση μια μειοψηφία που μένουν σε πολυκατοικίες με πυλωτή που διαθέτουν θέσεις στάθμευσης για τους ενοίκους τους.

Δαπανούμε ποσά -που δεν μας περισσεύουν- για ιδιωτικά πάρκινγκ, ενώ πληρώνουμε και πολλές φθορές των αυτοκινήτων μας από απρόσεκτους και βιαστικούς οδηγούς.

Ζητάμε από το Δήμο και όλες τις εμπλεκόμενες αρχές να δώσουν οριστική λύση σε αυτό μας το αίτημα, υλοποιώντας επιτέλους τη σχετική μελέτη που είχε γίνει το 2008 για το συγκεκριμένο ζήτημα από το Δήμο (προβλεπόταν μια θέση πάρκινγκ για κάθε οικογένεια).

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και επί μέρους προτάσεις.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr