Θερμό ρώσο - τουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο - Ειδήσεις Pancreta

Θερμό Ρώσο - τουρκικό επεισόδιο σημειώθηκε στο Αιγαίο, μόλις 22 χλμ έξω από τη Λήμνο. 

Πιο συγκεκριμένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού σκάφους.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να προβεί στην παραπάνω ενέργεια για να αποφευχθεί η σύγκρουση των δυο σκαφών. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το τουρκικό σκάφος, ένα γρι γρι, δεν απάντησε στα σήματα ασυρμάτου της ρωσικής φρεγάτας και την πλησίαζε επικίνδυνα.

«Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ. από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, προσθέτοντας πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα για να προειδοποιήσει το αλιευτικό, όταν αυτό έφτασε στα 600 μέτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στη Μόσχα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του.

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο που σημειώνεται μεταξύ των δυο χωρών μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη συνοριογραμμή της χώρας με τη Συρία που έβαλε φωτιά στις σχέσεις των δυο χωρών. 


Πηγή: tvxs.gr