Πέμπτη ή Παρασκευή η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ειδήσεις Pancreta

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες. Μετά το πέρας της συνεδρίασης στελέχη του κυβερνητικού κόμματος αναφέρουν ότι θα συζητηθεί όλη την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ίδιες πηγές υπογράμμισαν, ακόμη, ότι η διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην ολομέλεια θα είναι οι κατάλληλες και «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε».

Οι πληροφορίες ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη συζήτηση και κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα ανέφερε χθες το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι η διαδικασία για τις Πρέσπες δεν θα έχει χαρακτήρα fast track, δεν θα γίνει δηλαδή άμεσα. 

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της μετά το πέρας της συνεδρίασης, χαρακτηρίσει «καταλύτη για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου απευθύνει πρόσκληση προς « όλους τους βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες, που επί πολλά χρόνια υποστηρίζουν την εθνική γραμμή» και προειδοποιεί ότι «Η στοίχιση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία της ακροδεξιάς ρητορικής για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα αποτελεί στρατηγικό λάθος με ιστορικές συνέπειες».

«Οι όποιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να αποτελούν άλλοθι για αυτό το ιστορικό σφάλμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικά και κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι θα υπάρξει καθαρή πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν τεθεί προς ψηφοφορία. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Νίκου Παππά στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο «Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και η αντιπολίτευση παρακολουθεί αμήχανη. Φαίνεται ότι θα πάρουμε την πλειοψηφία και στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και θα διευρύνουμε την πλειοψηφία μας και στα θετικά μέτρα τα οποία πρόκειται να έρθουν. Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πρέσπες θα φτιάξουμε ευρύτερες πλειοψηφίες από τα θετικά μέτρα που οφείλουμε να πάρουμε μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας τον Οκτώβριο».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr