Tιμούν το «ΟΧΙ» αντιδρούν για τη «Ελληνογερμανική Συνέλευση» - Ειδήσεις Pancreta

«Συνάντηση μνήμης και αγώνα», διοργανώνουν το Σάββατο 27/10/2018, στις 11 πμ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, μαζικοί φορείς και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Οι φορείς που συνυπογράφουν είναι οι Eνώσεις θυμάτων ολoκαυτώματος, Δήμου Βιάννου, Δαμάστας, Σοκαρά,, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλής Συκιάς «Ο ΤΣΙΛΙΒΔΙΚΑΣ» και την «Πρωτοβουλία εναντίον της επαίσχυντης ελληνογερμανικής συνέλευσης».

Όπως αναφέρουν: «Εισήγηση για το νόημα του ΟΧΙ τότε και σήμερα θα πραγματοποιήσει ο διαπρεπής ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Στη συνέχεια θα υπάρξουν παρεμβάσεις εκπροσώπων Ενώσεων Θυμάτων, Μαρτυρικών Χωριών & Δήμων, επιστημονικών & κοινωνικών φορέων.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και συντονισμός της κινητοποίησης της 1ης Νοέμβρη ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Χερσόνησο».

Στην κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν πως: «Τις μέρες αυτές ο ελληνισμός τιμά το έπος της Αλβανίας και την μεγαλειώδη Εθνική μας Αντίσταση απέναντι στον φασιστικό Άξονα, που υποχρέωσε τους Συμμάχους μας να αναφωνήσουν το περίφημο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Τιμούμε τη συγκλονιστική Θυσία της Ελλάδας, που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος για την ηρωική και ανυπότακτη στάση της, υποχρεώνοντας τον Walter Funk, Υπουργό Οικονομικών της ναζιστικής Γερμανίας, να ομολογήσει ότι «η Ελλάδα δέχτηκε τις συνέπειες του πολέμου, όπως ίσως καμία άλλη χώρα της Ευρώπης!».

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών μας στη διάρκεια της Κατοχής. Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε σθεναρά και ανυποχώρητα τις γερμανικές οφειλές.

Κι όμως, κάποιοι, λίγες μέρες μετά την εθνική επέτειο, ετοιμάζονται να υποδεχθούν στην ηρωική Μεγαλόνησο, την περιβόητη «Ελληνογερμανική Συνέλευση», έναν δούρειο ίππο της γερμανικής αποικιοκρατικής πολιτικής στην Ελλάδα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι οι εξοργιστικές αυτές μεθοδεύσεις του βαθέος γερμανικού κράτους, που στοχεύουν στην υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και την περαιτέρω λεηλασία της χώρας μας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Τιμούμε το έπος του 1940 και την Εθνική μας Αντίσταση
Διασώζουμε την ιστορική μνήμη από τη λήθη και την παραχάραξη
Αντιτασσόμαστε στις νέο-αποικιοκρατικές γερμανικές μεθοδεύσεις
Αγωνιζόμαστε για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση!
Κλιμακώνουμε την κινητοποίησή μας εναντίον της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»».

Πηγή


Πηγή: pancreta