Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους για το Brexit - Ειδήσεις Pancreta

Μία ογκώδης διαδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο στο Λονδίνο, με τους συμμετέχοντες να ζητούν τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πήραν μέρος περίπου 700.000 διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς το κοινοβούλιο της χώρας.

Χιλιάδες από τους συμμετέχοντες είχαν φτάσει στο Λονδίνο με ένα από τα 150 λεωφορεία που επιστρατεύθηκαν για να τους μεταφέρουν από όλα τα σημεία της Βρετανίας. 

Στόχος των οργανωτών και των διαδηλωτών ήταν να καταδείξουν ότι απαιτείται ένα νέο δημοψήφισμα, καθώς έχουν προκύψει καινούρια στοιχεία σχετικά με το κόστος και την πολυπλοκότητα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Όπως τόνισαν, οι μόνες επιλογές στο τραπέζι που βρίσκονται πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, είναι «μια κακή συμφωνία για το Brexit ή καμία συμφωνία». 

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό δημοψήφισμα για το Brexit είχε πραγματοποιηθεί το 2016. Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός της χώρας και ηγέτης των Συντηρητικών, Τερέζα Μέι, έχει αποκλείσει την περίπτωση μίας ψηφοφορίας για το θέμα. 

Πηγή


Πηγή: pancreta