Στους 24 οι νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Τουρκία - Ειδήσεις Pancreta

Στους 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Τεκίρντα, στη βορειοδυτική Τουρκία, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντά.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον τόπο του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο Ακντά, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το τρένο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν.

Σφοδρή βροχόπτωση και κατολίσθηση τα αίτια του δυστυχήματος

Ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση και μια κατολίσθηση, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αρκετά βαγόνια να έχουν ανατραπεί και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να περπατούν για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα.

Πηγή


Πηγή: pancreta