Συνελήφθη ο Κώστας Μπαρμπαρούσης - Ειδήσεις Pancreta

Συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί σε εφέτη ανακριτή.

Η σύλληψή του έγινε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε σπίτι φίλης του στην Πεντέλη Αττικής. Στη γύρω περιοχή βρέθηκε και το βουλευτικό αυτοκίνητό του.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο βουλευτής αποφεύγοντας το εθνικό δίκτυο και τα διόδια επέστρεψε χθες βράδυ στην Αθήνα από την ορεινή Ναυπακτία, όπου είχε καταφύγει.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αναζητούνταν έπειτα από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για όσα είχε πει στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν υπερβαίνοντας κάθε όριο απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος και της κυβέρνησης – καλώντας συγκεκριμένα τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας οδηγώντας το βουλευτικό αυτοκίνητο παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήματα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στα διόδια Μεσολογγίου και κατάφερε να ξεφύγει από τα περιπολικά που τον καταδίωξαν.

Θυμίζουμε ότι μετά την εισαγγελική εντολή για ποινική δίωξη του Μπαρμπαρούση και ακολουθώντας την πάγια τακτική του, ο ισόβιος Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, φρόντισε να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πηγή


Πηγή: pancreta