Πρεμιέρα των Πανελλαδικών στα Γενικά Λύκεια - Ειδήσεις Pancreta

Την Παρασκευή ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους 87.000 υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας να είναι το πρώτο στο οποίο καλούνται να εξεταστούν. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692 (από 70.726 πέρσι), δηλαδή σε σχέση με πέρσι οι θέσεις είναι κατά 3.966 περισσότερες.

Ξεκινούν την Παρασκευή οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων της χώρας. Στις εξετάσεις παίρνουν μέρος 87.000 υποψήφιοι. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692 (από 70.726 πέρσι), δηλαδή σε σχέση με πέρσι οι θέσεις είναι κατά 3.966 περισσότερες.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων και δίνει τις χρηστικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα προσέρχονται οι υποψήφιοι.

«Ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Πέμπτη 7/6/2018 για τους υποψηφίους των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 8/6/2018 για τους υποψηφίους των Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημειώνει ότι ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.».

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων παίρνουν τη σκυτάλη από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), που
εξετάστηκαν την Πέμπτη στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι της Δ' τάξης των Εσπερινών αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς το κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν ήταν μία διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα» του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).

Οι υποψήφιοι της Γ' τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ιστορικού, και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους για την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.

Πηγή


Πηγή: pancreta