Σφαγή στο υπουργείο Παιδείας: Δεν συμπλήρωσες το κουτάκι; Στην ανεργία - Ειδήσεις Pancreta

Είναι 154 αναπληρωτές, εργάζονται χρόνια στην Ειδική Αγωγή και φέτος εξαιτίας μιας προβληματικής διαδικασίας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής δεν είδαν τα ονόματά τους στον κατάλογο των αναπληρωτών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μένουν εκτός εργασίας και πρέπει να προσφύγουν στον ΑΣΕΠ για να δικαιωθούν. Αυτό θα χρειαστεί τρεις μήνες και αρκετή ταλαιπωρία με αμφίβολα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο Tvxs.gr εργαζόμενοι που είδαν μετά από 15 χρόνια εργασίας σε ειδικά σχολεία να εξαφανίζεται το όνομά τους από τον κατάλογο και να βγαίνουν ξαφνικά στην ανεργία, είχαν επισημάνει από την αρχή τα προβλήματα της διαδικασίας που επιλέχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση. «Ενώ παντού γίνονται ηλεκτρονικά πλέον οι αιτήσεις, μας ζητήθηκε για πρώτη φορά να στείλουμε ταχυδρομικά τις αιτήσεις μας. Πολλοί συνάδελφοι δεν συμπλήρωσαν το κουτάκι της προϋπηρεσίας τους ή του Ταχυδρομικού Κώδικα καθώς τις προηγούμενες χρονιές δεν μας το ζητούσαν από το Υπουργείο καθώς έχουν τον φάκελο του καθένα από εμάς ο οποίος απασχολείται χρόνια στην Ειδική Αγωγή. Επειδή η προκήρυξη έλεγε πως πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα κουτάκια, όσοι δεν συμπλήρωσαν κάποιο από αυτά πετάχτηκαν στην ανεργία. Αν είχε γίνει ηλεκτρονικά η υποβολή δεν θα υπήρχε θέμα».

Οι εκπαιδευτικοί προσθέτουν πως σε άλλες περιφέρειες, η διεύθυνση κάλεσε έναν έναν τους εκπαιδευτικούς όταν είδε πως είχε γίνει παρανόηση και τους κάλεσε να ξανασυμπληρώσουν την αίτηση.

Το χειρότερο σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπαιδευτικών είναι ο τρόπος με τον οποίον τους συμπεριφέρθηκε ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής Χαράλαμπος Λόντος. «Όταν τον συνάντησαν μέλη του Συλλόγου μας (ΣΕΠΕΕΑ) για να διαμαρτυρηθούμε, μας απάντησε πως δεν γίνεται τίποτα και την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί όταν συμπληρώνετε αίτηση. Όταν του είπαμε πως η διαδικασία ήταν προβληματική και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των απορριφθέντων και πως σε άλλες περιφέρειες αυτό έγινε αντιληπτό και υπήρξε συνεργασία μας απάντησε ειρωνικά: Τότε την επόμενη φορά να κάνετε αίτηση σε άλλες περιφέρειες!»

Έως αυτήν την ώρα, το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει παρέμβει στην Περιφερειακή Διεύθυνση ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε ανθρώπους που εργάζονται χρόνια σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο και οι αναπληρωτές ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

«Απορρίφθηκαν 154 συνάδελφοί μας σε σύνολο 724 αιτήσεων! Ποσοστό που αναλογεί στο 21,3%! Δηλαδή ένας στους πέντε συναδέλφους απορρίπτεται! Πρόκειται για έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό απορριπτέων με ευθύνη της ΠΔΕ Αττικής, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας που νομιμοποίησε αυτή τη διαδικασία, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να γίνουν οι αιτήσεις δια ζώσης ή να υπάρχουν άλλες ασφαλιστικές δικλείδες για την ορθή κατάθεσή τους. Ο τεράστιος αυτός αριθμός των απορριπτέων αποδεικνύει το άκυρο της όλης διαδικασίας! Και ακόμα δε βγήκαν οι πίνακες των κλάδων» γράφει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών με αφορμή το κάλεσμα για κινητοποίηση αύριο Παρασκευή στη 1.30 μ.μ. στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Αττικής στους Αμπελοκήπους.

Φωτεινή Λαμπρίδη


Πηγή: tvxs.gr