Το είπε και το έκανε ο Ερντογάν: Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν το Βόρειο Ιράκ - 12 Κούρδοι του PKK νεκροί - Ειδήσεις Pancreta

Αεροπορικός βομβαρδισμός που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «αδρανοποίησε» (sic!) τουλάχιστον 12 μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στα βόρεια του Ιράκ, σύμφωνα με ανάρτηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε χθες πλήττοντας την περιοχή Χακούρκ στα βόρεια του Ιράκ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι μαχητές «προετοίμαζαν επίθεση».

Ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει πρόσφατα γι’ αυτήν την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τουρκία θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις στα ανατολικά της Συρίας, μέχρι αυτές να εκκαθαριστούν πλήρως από τους "εξτρεμιστές" (σ.σ. Κούρδοι μαχητές). Αυτό δήλωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα, μία μέρα μετά την κατάληψη του κουρδικού θύλακα της πόλης Αφρίν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η χώρα του θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις και κατά άλλων περιοχών όπως η Μανμπίτζ, η Καμισλί, η Άιν αλ-Αράμπ και η Ρας αλ-Αίν, όπως μετέδωσε το Reuters.

πηγή


Πηγή: pancreta