Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 26χρονου και ενός ακόμη χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για βιασμό 26χρονης κατ' εξακολούθηση και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πριν από δύο χρόνια, η 26χρονη συνομιλούσε, μέσω μηνυμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας.

Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο χρήστης απενεργοποίησε τα προφίλ. 

Στη συνέχεια, επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, της γνωστοποίησε ότι έχει τις προσωπικές φωτογραφίες της και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τις κοινοποιούσε στο συγγενικό περιβάλλον της.

Η νεαρή γυναίκα ενέδωσε στις απειλές του δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ' εξακολούθηση συνουσία, τόσο με τον ίδιο, όσο και με δεύτερο ημεδαπό, αγνώστων στοιχείων.

Από την αρμόδια εισαγγελία παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 26χρονος και εντοπίστηκε το σπίτι του.

Την περασμένη Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του 26χρονου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στον βιασμό της γυναίκας, ενώ κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη.


Πηγή: tvxs.gr