Την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών από τη Δευτέρα αποφάσισε ομοφώνως η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο.
Eπίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Η ανακοίνωση του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου :

Η ΓΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχουμε στις 24ωρές κυλιόμενες απεργίες, όπως αποφάσισε η ΓΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι συμπολίτες μας θα εξυπηρετηθούν από τα φαρμακεία υπηρεσίας.

Σχετικοί πίνακες έχουν αναρτηθεί στις προθήκες των φαρμακείων, στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.fskriti.gr), καθώς και στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της πόλης μας.


Πηγή: cretalive.gr