Έδωσαν τα χέρια Πούτιν - Ολάντ κατά των τζιχαντιστών - Ειδήσεις Pancreta

Να συνεργαστούν στενά ενάντια στον «κοινό εχθρό» της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας συμφώνησαν Πούτιν και Ολάντ που συναντήθηκαν σήμερα στο Κρεμλίνο. 

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σημείωσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις αναγκάζουν τις δυο χώρες να συνασπιστούν απέναντι στον κοινό εχθρό και ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνεργασία με τη Γαλλία σε αυτό το επίπεδο.

Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε νέα προειδοποίηση προς την Τουρκία - εμμέσως αυτή τη φορά - λέγοντας ότι «παίζουν με τη φωτιά όσοι εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της τρομοκρατίας και εμπλέκονται σε εγκληματικές δουλειές με το Ισλαμικό Κράτος». Τόνισε δε ότι «ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι ένα ρωσικό τζετ θα έπεφτε από μία χώρα που θεωρούμε σύμμαχο».

Ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη ενός «μεγάλου συνασπισμού» για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει εκτεταμένα εδάφη σε Συρία και Ιράκ. «Εχθρός μας είναι το Ισλαμικό Κράτος, έχει έδαφος, στρατό και πόρους, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο συνασπισμό για να πλήξουμε αυτούς τους τρομοκράτες» σημείωσε. 

Πούτιν και Ολάντ διαφώνησαν πάντως στο ζήτημα του Άσαντ με τον Γάλλο πρόεδρο να υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Συρίας δεν έχει θέση στην όποια λύση βρεθεί για τη χώρα και τον Ρώσο να λέει ότι το μέλλον του Άσαντ βρίσκεται στα χέρια του συριακού λαού. Μάλιστα χαρακτήρισε τον συριακό στρατό και τον Άσαντ «φυσικούς συμμάχους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας». 


Πηγή: tvxs.gr