"Το Μεγάλο μας τσίρκο" από την Δημοτική Θεατρική Ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» στον Άγιο Νικόλαο - Ειδήσεις Pancreta

“Το μεγάλο μας τσίρκο” Θεατρική παράσταση

Θεατρική Ομάδα ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Κινηματοθέατρο ΧΡΙΣΤΙΝΑ / Ώρα 21.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» ... Παρουσιάζει... ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Ευαγγελίας (Λίτσας) Μαρκοπούλου.

Διάρκεια 2:30

Σε συνεργασία με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

"ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ".

Μια παράσταση με πάθος, επαναστατικότητα και προσδοκίες. Έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1973. Πάντα επίκαιρο, μα πιο πολύ στις μέρες μας, αφήνει στο θεατή την αίσθηση της ιστορικής αδικίας που έπληξε και πλήττει στη διάρκεια της ιστορίας τον ελληνικό λαό.
Για την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης, ο θίασός μας εργάστηκε με κόπο και πάθος αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο κείμενο του συγγραφέα.

Η ιδέα και η πνοή του έργου ανήκει στη σκηνοθέτη Ευαγγελία Μαρκοπούλου η οποία με μεράκι και επιστημονικότητα κατάφερε να οδηγήσει ερασιτέχνες ηθοποιούς στην κατάκτηση και παρουσίαση των ρόλων τους αλλά και να οργανώσει πρόβες, μουσική, κουστούμια, σκηνικά κ.ά. εργαζόμενη εθελοντικά όπως και όλη η ομάδα.
Οι ηθοποιοί, οι μουσικοί και οι βασικοί συντελεστές είναι όλοι εθελοντές.

Η Δημοτική χορωδία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με τη χόραρχο Αργυρώ Ρέππα παρουσιάζει ζωντανά τα τραγούδια της παράστασης και συνεργάζεται με συντοπίτες μας μουσικούς και τραγουδιστές.

Η ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» αποφάσισε πριν από ένα χρόνο το μεγάλο αυτό βήμα. Όλα τα μέλη πιστέψαμε σ’αυτό και δοθήκαμε με πάθος στο έργο. Φτάσαμε λοιπόν στην πρεμιέρα και αισιοδοξούμε ότι το έργο μας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του συγγραφέα και του σκηνοθέτη ικανοποιώντας το κοινό μας.

Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ είχαμε τη βοήθεια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) που μας παραχώρησαν την αίθουσα παραστάσεων για τις πρόβες και το ανοιχτό θέατρο για την παρουσίαση, συμμετείχαν προσωπικά και ουσιαστικά τόσο στην παράσταση όσο και στην διοργάνωση.

Ελπίζουμε η ομάδα μας σύντομα να αποκτήσει καταστατικό και να επισημοποιήσει την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Φιλοδοξούμε από την ομάδα μας να ξεκινήσει ένα Δημοτικό Εργαστήρι Τέχνης με σκοπό να συμβάλλει και να αναδείξει πολιτισμό αγκαλιάζοντας με αγάπη και σεβασμό κάθε μορφή τέχνης.

Οι παραστάσεις μας εντάχθηκαν στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού. Γενικότερα αγκαλιάζεται από όλους τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής μας και αυτό μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία, στο δύσκολο έργο που αναλάβαμε, να χαρίσουμε στους θεατές μια υπέροχη παράσταση!


Πηγή: pancreta