Μια κωμωδία καραντίνας, από το Ηράκλειο Κρήτης με αγάπη - Ειδήσεις Pancreta
Πώς δημιουργείται μια ψεύτικη φήμη; Πόσο εύκολο είναι να την «πατήσουμε»;
 

Ποιος είπε πως δεν μπορούμε να γυρίζουμε ταινίες όσο είμαστε σε καραντίνα; Ποιος είπε πως θα μείνουμε στο περιθώριο να κοιτάζουμε τα τεκταινόμενα; Ποιος είπε πως θα χάσουμε το χιούμορ, τη διάθεση μας, τη δυνατότητα να επικοινωνούμε και να δημιουργούμε; Όποιος κι αν το είπε, είχε άδικο και ένα νέο πρότζεκτ απ’ την Κρήτη είναι εδώ για να του το αποδείξει.

Η κωμωδία μικρού μήκους «Rumor Has It/Οι Φήμες Λένε» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ταινία δημιουργήθηκε από το καλλιτεχνικό δίδυμο Κωνσταντίνας Πάλλη – Νικολάι Ντορόζκιν με τη βοήθεια και τη στήριξη φίλων καλλιτεχνών. Η ευρηματικότητα αντικατέστησε την έλλειψη budget και location και η όρεξη και το μεράκι των ηθοποιών –  την αδυναμία φυσικής παρουσίας και διάδρασης.

Η παραγωγή διαβεβαιώνει πως τηρήθηκαν όλοι οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες και πως κανείς δεν κινδύνευσε κατά τη διάρκεια των προβών και των γυρισμάτων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Πως δημιουργείται μια ψεύτικη φήμη; Πόσο εύκολο είναι να την «πατήσουμε»; Πόσο τραγελαφική μπορεί να γίνει η ζωή των ανθρώπων σε συνθήκες εγκλεισμού; Πόσα ψωμιά και τσουρέκια αντέχει να φτιάχνει και να τρώει ένας άνθρωπος; Λίγοι από τους προβληματισμούς που πρόεκυψαν κατά τη διάρκεια της δικής μας απομόνωσης. Θελήσαμε να τους μοιραστούμε μαζί σας. Χαμογελώντας! Έτσι, για να ξορκίσουμε το κακό!

Παραγωγή: Studio Rosso

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νικολάι Ντορόζκιν

Editing: Νικολάι Ντορόζκιν

Coloring: Νικολάι Ντορόζκιν

Μουσική: Γιάννης Βάρδας

Μετάφραση υπότιτλων: Ελβίρα Βουτσινά

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)

Κωνσταντίνα Πάλλη, Αθηνά Καζούρη, Ζωή Κουτσαντωνάκη, Κάτια Κορακοπούλου, Ελευθερία Σινατσάκη, Μαρία Καλιακάκη, Ελένη Χανιωτάκη, Σόνια Ριστιβόγιεβιτς, Ευαγγελία Καράμπελα, Δημήτρης Φλουρης, Λευτέρης Τακάκης, Λίτσα Χριστουλάκη, Μαρία Λιαδάκη και οι σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου της Σχολής Θεάτρου ΝΟΤΟΣ: Μαρία Ραφαηλάκη, Ειρήνη Χατζάκη, Χρυσούλα Σαρηγιάννη, Βασιλική Αγγέλου, Τζόαν Πλαϊτη, Μαριλένα Βασιλάκη, Κώστας Μανωλτζάς, Μυρτώ Παπαματθαιάκη.


Πηγή: lifo.gr