«ΟΙ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ», κλασικό αριστούργημα από την Ασία - Ειδήσεις Pancreta

Ενα αριστούργημα της 7ης τέχνης παρουσιάζει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο «REX». Είναι η πολυβραβευμένη ταινία του σπουδαίου Κινέζου σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Γουάι «Οι Άγριες Μέρες μας / Days of Being Wild», παραγωγής 1990, διάρκειας 94′ και πρωταγωνιστές τους καλύτερους ηθοποιούς της ασιατικής κινηματογραφίας: Λέσλι Τσενγκ, Μάγκι Τσενγκ, Άντι Λάου.

Υπόθεση: Στο Χονγκ Κονγκ του ’60 ένας άντρας εγκαταλείπει την ερωμένη του, κάνει δεσμό με μια χορεύτρια, την οποία επίσης θα αφήσει πολύ σύντομα καθώς φεύγει για να αναζητήσει τη βιολογική του μητέρα.

«Οι Άγριες Μέρες μας» είναι η δεύτερη και μια από τις πιο προσωπικές ταινίες του Γουόνγκ Καρ Γουάι.  Επηρεασμένος από τον Γκοντάρ και το νέο κύμα του γαλλικού σινεμά, φτιάχνει μια αμερικάνικου ύφους και γαλλικού τρόπου κινέζικη ταινία, με δικό του προσωπικό ύφος και ιδιαίτερη αισθητική. Οι δύσκαμπτες σχέσεις των ανθρώπων, οι επιλογές τους, οι τυχαίες συναντήσεις τους και η μυστήρια διασύνδεση τους αποτελεί το κύριο θέμα της ταινίας. Αναβιώνει μοναδικά την ατμόσφαιρα της εποχής του ΄60 στο Χονγκ Κονγκ και συμπαρασύρει τον θεατή να στοχαστεί σχετικά με τις επιλογές του και να αναρωτηθεί για τον θάνατο, τη ζωή, τον έρωτα, αλλά και τις πληγές που αφήνει ο χρόνος.

Η ταινία έχει κατακτήσει δίκαια ξεχωριστή θέση τόσο στην ιδιαίτερη φιλμογραφία του δημιουργού της όσο και στην ιστορία του Ασιατικού Κινηματογράφου, καθώς είναι από εκείνες τις ταινίες που δεν περιγράφονται με λόγια, απλά σε παρασύρουν στη μαγεία τους…

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, trailer, φωτογραφίες στην ιστοσελίδα μας:

kileagn.com


Πηγή: anatolh.com