Σε κινηματογράφους στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο προβάλλεται από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου «AGORÁ ΙΙ – Δεσμώτες». Η ταινία αποτελεί ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό που αποτυπώνει, μέσα από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών της, τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης.

Μετά το «AGORÁ – Από την Δημοκρατία στις Αγορές» που προκάλεσε αίσθηση και βραβεύτηκε διεθνώς, ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει με την δεύτερη ταινία του για την ελληνική κρίση.

Για περίπου 5 χρόνια (2015-2019), ο Αυγερόπουλος παρακολουθεί την κοινωνία της χώρας του σε διαφορετικά επίπεδα, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ένα ζευγάρι προσφύγων απ’ τη Συρία, μία τραγική μάνα, μία οικονομική μετανάστρια και έναν νέο γιατρό.

Με αποκαλυπτικό υλικό που για πρώτη φορά θα δει τα φώτα της δημοσιότητας, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και με την μακροχρόνια παρακολούθηση των χαρακτήρων του, ο Αυγερόπουλος συνθέτει στο AGORÁ II – Δεσμώτες το κινηματογραφικό μωσαϊκό της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, θέτοντας θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον τόσο της πατρίδας του όσο και της Ευρώπης.

Στην Κρήτη, η ταινία θα προβάλλεται στους εξής κινηματογράφους:

Ηράκλειο: Βιντσέτζος Κορνάρος | Τεχνόπολις , Μαλικούτη 18 – 20, Τηλ. 2810 821400

Χανιά: Cine Αττικόν, Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1, Tηλ. 28210 27717

Ρέθυμνο: Cineland Παντελής, Εμμ. Πορτάλιου 3-5, Τηλ. 28310 29241

Διάρκεια: ~110 λεπτά

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Παραγωγή: SmallPlanet Productions

Σε συμπαραγωγή με το: Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Σε συνεργασία με το: ARTE

Έτος Κυκλοφορίας: 2020

Πηγή

Δείτε το trailer της ταινίας: 


Πηγή: pancreta.gr