Νεανικές Ταινίες για το Προσφυγικό στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Η Camera Zizanio - Παιδική και Νεανική Κινηματογραφική Δημιουργία για το Προσφυγικό, που έχει ως αφετηρία το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κάτω των 20 ετών, αρχίζει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου (στο Ηράκλειο στις 6 το απόγευμα) στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού επιλεγμένες προβολές αυτών των ταινιών, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στο μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα.

Η συντονίστρια στην Κρήτη της συγκεκριμένης προσπάθειας Λίζα Θέμελη, δήλωσε στην «Εφ.Συν.», σχετικά: «Νομίζω ότι στις μέρες μας το προσφυγικό πρόβλημα είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανολοκλήρωτη τελευταία ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου είχε ως θέμα το προσφυγικό. Τα παιδιά και οι νέοι δεν μπορούν παρά να επηρεαστούν από αυτό το μεγάλο θέμα και να κάνουν ταινίες για το προσφυγικό φαινόμενο συμμετέχοντας στην οπτικοακουστική Νεανική Δημιουργία Κάμερα- Ζιζάνιο που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Ολυμπίας. Είναι πολύ συγκινητικές οι ταινίες που προβάλλονται ».

Οι ταινίες του προγράμματος που θα προβληθούν από τις 6 το απόγευμα είναι: - Ο Άγνωστος Σωτήρας, 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αργους, - Η Μελωδία της ζωής. Abdulasit Ibrahem, - To μαγικό δάσος της αγάπης, Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Οινοφύτων, - Το ποίημα της Γλώσσας, Τμήμα Υποδοχής 66ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, RA-HELL, 10Ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, - Σχολείο Αλλού, Γυμνάσιο Γαζίου.

Θα επακολουθήσει συζήτηση παρουσία των συντελεστών – Παρβανέ, Ομάδα Μαθητριών Προσφύγων από τον Ελαιώνα, - Μάνα Αναμνήσεων, Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, - Πόλεμος μέσα μου, 2ο ΓΕ.Λ. Φιλαδέλφειας .

Η είσοδος είναι ελεύθερη. ΤΟ Σάββατο 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί προβολή επιλεγμένων ταινιών στο Ρέθυμνο, στον κινηματογράφο Απόλλων ώρα 5,30 0 19,30.

Παναγιώτης Γεωργουδής

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr