«Νοτιάς», η εντυπωσιακή επιστροφή του Τάσου Μπουλμέτη - Ειδήσεις Pancreta

Μια αισιόδοξη νεανική κωμωδία με ήρωα έναν χαρισματικό νέο που μεγαλώνει με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του '60 μέχρι και τις αρχές του '80, με εφόδια την ιστορία και τους μύθους της χώρας είναι ο «Νοτιάς», η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, που επιστρέφει 12 χρόνια μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κουζίνας».

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Τάσος Μπουλμέτης στη νέα του ταινία «Νοτιάς», σκιαγραφεί με χιούμορ και συγκίνηση την ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τα μάτια ενός ονειροπόλου νέου που αγαπά τους μύθους και το σινεμά! Ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει τον πρωταγωνιστή ως «έναν δημιουργικό νέο που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πρώτα σκιρτήματα της ερωτικής του ζωής και παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθεί να τα διαχειριστεί στον κοινωνικό του περίγυρο, στην οικογένειά του και στο περιβάλλον του».

Μετά την «Πολίτικη Κουζίνα» (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας με 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διεθνή διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες), ο Τάσος Μπουλμέτης υπογράφει στο «Νοτιά» μία νοσταλγική κωμωδία ενηλικίωσης.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού καθώς αναζητά την ταυτότητα του μέσα από τη φαντασία και την τέχνη. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του '60,'70 και '80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ στο πλευρό του πρωταγωνιστή θα δούμε πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς, μεταξύ τον οποίων τους: Θέμη Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχη Χάνο, Αργύρη Ξάφη, Ερρίκο Λίτση, Όμηρο Πουλάκη, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργο Βουρδαμή, Δημήτρη Ήμελλο και τον μικρό Φοίβο Ταραμπίκο. Σε μια εμφάνιση-έκπληξη θα ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη τη Zωζώ Σαπουντζάκη, σε έναν καταλυτικό για την πλοκή της ταινίας ρόλο.

Στα πλάνα του τρέιλερ που παραχώρησαν αποκλειστικά στο cinemag.gr ο Τάσος Μπουλμέτης και η εταιρεία διανομής Feelgood φαίνεται καθαρά η υψηλή ποιότητα της παραγωγής, τα εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια και το ξεχωριστό χιούμορ που χαρακτηρίζει τον Τάσο Μπουλμέτη. Φυσικά όλα αυτά, επενδυμένα με την υπέροχη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, στη δεύτερη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη.

Η ταινία «Νοτιάς» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου από την Feelgood.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Σενάριο - σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Κυριάκος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
Συμπαραγωγή: ΟΤΕ TV, VIEW MASTER, MAGIKON, Τάσο Μπουλμέτη, ROSEBUD21
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Διανομή Ρόλων: Σωτηρία Μαρίνη
Ειδικά Εφέ: Magikon
Έρευνα και εκτέλεση φωτογραφικού υλικού: Ηώ Πάσχου
Κομμωτής: Χρόνης Τζίμος
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος και η Zωζώ Σαπουντζάκη


Πηγή: cinemag.gr