«Αυτοσχεδιασμός, πλάθοντας ένα έργο» - Ειδήσεις Pancreta

Το θέατρο Κάτω και ο ηθοποιός Χρήστος Συρμακέζης διοργανώνουν θεατρικό εργαστήρι με θέμα: Αυτοσχεδιασμός, πλάθοντας ένα έργο.

Κύκλος 8 συναντήσεων

Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 11 Μαΐου, 12:00-14:00

Στο εργαστήρι θα μελετηθούν οι τεχνικές του ελεύθερου και του κατευθυνόμενου αυτοσχεδιασμού βασισμένου σε δοσμένες συνθήκες και σε αποσπάσματα θεατρικών έργων. Μέσα από μια μέθοδο συγκέντρωσης, μνήμης, φαντασίας, σωματικότητας και επαφής επί σκηνής θα εξερευνηθεί ο αυτοσχεδιασμός στο θέατρο μέσα από την πράξη. Θεατρικά παιχνίδια και δημιουργία μιας ομάδας που θα «αγγίξει» θεατρικά έργα.

Ένα ταξίδι στη θεατρική πρακτική που κάνει την πραγματικότητα θέατρο και το θέατρο μια βαθιά αλήθεια.

Κόστος του εργαστηρίου: 80 ευρώ.

Πληροφορίες-συμμετοχές: 6942980981.

Ο Χρήστος Συρμακέζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, κατεύθυνση υποκριτικής, και μαθήτευσε στην υποκριτική στον Τσέχωφ, στην commedia del'arte, στο θεατρικό παιχνίδι, στην κινησιοφωνητική και στην αρχαία τραγωδία κοντά στον Άρη Ρέτσο. Για ένα εξάμηνο βρέθηκε στη Ρωσία, όπου παρακολούθησε εργαστήρια στην Ακαδημία θεατρικής τέχνης της Αγίας Πετρούπολης. Έχει παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, με κορυφαίες στιγμές τον «Καραγκιόζη Προφήτη» (2008-2009) του Ευγένιου Σπαθάρη, «Η νύχτα των παλιάτσων» (λαική όπερα-θίασος Τσιριτσάντσουλες 2012), «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη (θίασος Μπουλούκι 2010), «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου (2013-θίασος Μπουλούκι), «Η ιστορία του ζωολογικού κήπου» του Ε.Άλμπη (Εστία-2016-2017), «Νόκερ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου (Διαρτηρητέο 2017), «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο (θέατρο Κάτω 2019).


Πηγή: pancreta.gr