Ηράκλειο: Προβολή της ταινίας «USSAK» του Κυριάκου Κατζουράκη - Ειδήσεις Pancreta

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, θα προβληθεί η ταινία «Ussak - Years Later» του Κυριάκου Κατζουράκη.

Η ταινία αφορά ένα δυστοπικό μέλλον, όπου ετερόκλητοι άνθρωποι: περφόρμερς του δρόμου, περιθωριακοί, εκπρόσωποι της εξουσίας, αγρότες, ζουν όλοι βυθισμένοι στην απάθεια, μέσα σε ακραίες συνθήκες. Στο φόντο μια χώρα διαλυμένη.

Η ταινία εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόημα της ουτοπίας. Το Ussak κλείνει με τη φράση: «Ο ουτοπιστής, φίλε, είναι ο απόλυτος υλιστής».

2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118'
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης 
με τους: Κάτια Γέρου, Γιάννη Τσορτέκη, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκο Νίκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά 3€ για την κάλυψη των βασικών εξόδων ενώ μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Κάτια Γέρου.

Την προβολή διοργανώνει ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) που, στη σημερινή παράλληλη πραγματικότητα με αυτή της ταινίας, προσπαθεί να αφυπνίσει μια συλλογική αντίδραση που θα εδράζεται σε οριζόντιες διαδικασίες βάσης. Αποτελείται από ένα δίκτυο ατόμων και συλλογικοτήτων που οργανώνεται στο Ηράκλειο με όραμα την κοινοτική βιωσιμότητα και την τοπική αυτάρκεια, εξερευνώντας και δημιουργώντας αυτόνομα εγχειρήματα για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών.

Πηγή

Το trailer:


Πηγή: pancreta.gr