Μισέλ Λεγκράν: Όταν ο Κινηματογράφος ερωτεύτηκε τη Μουσική - Ειδήσεις Pancreta

Για όσους αγαπούν τον Κινηματογράφο, ο Μισέλ Λεγκράν, γεννημένος στις 24 Φεβρουάριου του 1932, υπήρξε μία ιδιαίτερη, όσο και οικεία φυσιογνωμία, καθώς με τις μαγικές συνθέσεις του, έντυσε περισσότερες από 200 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Στην μοναδική σταδιοδρομία του, απέσπασε 13 Υποψηφιότητες για Όσκαρ και τιμήθηκε με τρία χρυσά αγαλματίδια. Ο Γάλλος μουσικός, μπορεί να έφυγε από τη ζωή, στις 26 Ιανουαρίου του 2019, όμως τα υπέροχα τραγούδια του, του  χάρισαν την αιωνιότητα και θα μας συγκινούν για πάντα. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, θυμόμαστε μερικά από τα ομορφότερα εξ αυτών.

«Ζούσε τη Ζωή της» (Vivre sa vie / My Life to Live - 1962) του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Η Νανά (Άννα Καρίνα) είναι πωλήτρια σε κατάστημα δίσκων στο Παρίσι. Αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, εγκαταλείπει τόσο τον σύντροφό της όσο και τη δουλειά της και αρχίζει να εκπορνεύεται. Αναζητώντας την ευτυχία μακριά από τον σύζυγο και το παιδί της, βρίσκει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας στα πεζοδρόμια του Παρισιού. Η ταινία μας παρουσιάζει σταδιακά αλλά και μεθοδικά, το πέρασμα της ηρωίδας από την ευκαιριακή, «ερασιτεχνική» εκπόρνευση, στην επαγγελματική πορνεία, καταγράφοντας μια σειρά από διαδοχικές στιγμές αυτής της πορείας.

Συνδυάζοντας μοναδικά τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ και μετατρέποντας το προσωπικό δράμα της ηρωίδας σ' ένα ευρύτερο κοινωνικό και φιλοσοφικό σχόλιο, ο σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ παρουσιάζει μία από τις πιο αντιπροσωπευτικότερες ταινίες του γαλλικού Νέου Κύματος, με πρωταγωνίστρια την σύντροφό του και μούσα του, Άννα Καρίνα.

Η συνέχεια στο: tvxs.gr


Πηγή: pancreta.gr