Κομμάτι κομμάτι έσβηνε - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο: Emanuela Cau

Περιεργαζόταν ό,τι είχε μείνει από τα χέρια της. Φλέβες που διακλαδίζονταν στους άσαρκους καρπούς της. Τα ζαρωμένα δάχτυλα. Η βέρα γυάλιζε στον παράμεσο. Τη χάιδεψε και τη στριφογύρισε. Το δαχτυλίδι γλίστρισε και ο ήχος του προκάλεσε μια υπόκωφη σεισμική δόνηση στο μωσαϊκό του πατώματος.
Πήρε βαθιά ανάσα κι άρχισε να ξεκουμπώνει ένα ένα τα μικροσκοπικά κουμπιά. Η μουσελίνα θρόισε. Έσυρε το ύφασμα αργά στον καθρέφτη. Ύστερα το τράβηξε και το φόρεμα αναδιπλώθηκε σε ένα θαμπό σύννεφο γύρω από τις γάμπες της. Στην αντανάκλαση είδε έναν πίνακα του Μποτιτσέλι. Δε φορούσε εσώρουχα. Η κοιλιά προεξείχε ελαφρώς, το στήθος ήταν έρημος και τους γλουτούς έζωναν ραβδώσεις από μετάξι.
Με ένα πήδημα αποχωρίστηκε το κουκούλι της και έτρεξε στο κρεβάτι. Ξάπλωσε, άνοιξε τα γόνατα και περίμενε. Μια στιγμή αιωνιότητας τον έφερε ανάμεσά τους. Με την πρώτη ώθηση ο πόνος τη διαπέρασε από τα νύχια των ποδιών ίσαμε τις ρίζες των γκρίζων μαλλιών της. Μέτραγε χρόνια μέχρι να τελειώσει. Έπειτα εκείνος ανασκουμπώθηκε κι έψαξε όπως κάθε βράδυ το σεντόνι. Δε βρήκε αίμα και τη χαστούκισε. Δάγκωσε τα χείλη και χωρίς να παροπονεθεί ή να δακρύσει, γύρισε το άλλο μάγουλο. Φτύνοντας λέξεις οργής έφυγε μακριά της.
Σηκώθηκε και έβαλε πάλι το φόρεμα. Έσπρωξε με δύναμη τα παντζούρια κι άφησε τη νύχτα να εισβάλει στα ερείπια. Σωριάστηκε στις απανωτές δαντελένιες πτυχώσεις που επέπλεαν σε μια θάλασσα από μελάνι. Κι έτσι ήσυχα, δίχως να ματώσει, κατάπιε γράμματα και συλλαβές και πνίγηκε μέσα στο νυφικό της.

Της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη

βιογραφικό: Η Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη κατάγεται από το Ηράκλειο, κυκλοφορούν δυο βιβλία της, «το ραντεβού» και η «Κερασία», ενώ έπεται το τρίτο της μυθιστόρημα. Έχει γράψει ακόμα μια ανέκδοτη συλλογή με μικρά ποιήματα και χαϊκού. Πολλά διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και διαδικτυακό τύπο. Διατηρεί ένα μπλογκ τέχνης, το afroui • me & myself (afrouif.tumblr.com) και μια καλλιτεχνική στήλη (afrouiσματα) σε λογοτεχνική ιστοσελίδα. Τη βρίσκετε στο Twitter ως @afroui και στο Facebook με το όνομά της.


Πηγή: pancreta