Στην Κρητική Εστία Αθήνας, στις 13 Οκτωβρίου Παρουσίαση του βιβλίου «Όπως το ψωμί» του Β. Κακατσάκη - Ειδήσεις Pancreta

Και στην Αθήνα, μετά την Κἰσαμο, τα  Χανιά και τη Βέροια, και συγκεκριμένα στην Κρητική Εστία, (Στράβωνος 12, Παγκράτι) θα παρουσιαστεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (ώρα 7 μ. μ.)  η ποιητική συλλογή του χανιώτη δασκάλου, λογοτέχνη και δημοσιογράφου Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Όπως το ψωμί», που κυκλοφορήθηκε τη φετινή χρονιά από τις εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης» και έχει ήδη αποσπάσει πολλές και ιδιαίτερα εγκωμιαστικές κριτικές.

Την παρουσίαση διοργανώνουν η Παγκρήτιος Ένωσις, η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου σε συνεργασία  με την Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση, τον Σύνδεσμο Νιππιανών Αττικής «Ο Τίμιος Σταυρός» και τις εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης» και με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος -  πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Αυγερινός Ανδρέου και ο επιτ. σχολικός σύμβουλος – λογοτέχνης  Νίκος Νικολόπουλος.

Ποιήματα θα διαβάσει η συγγραφέας Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει ο δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κριαράκης, θα πλαισιωθεί με ένα μελοποιημένο ποίημα της συλλογής από τον Σταμάτη Κραουνάκη και δύο από τον Χρήστο Κοτσαύτη.

Οπτικοποίηση του Λόγου από τη συγγραφέα – θεατρολόγο Αγγέλα Μάλμου

Η ποιητική συλλογή «Όπως το ψωμί», που περιλαμβάνει 55 από τα ποιήματα που γράφτηκαν την τελευταία διετία  έχει ως κυρίαρχο πρόσωπο τον ποιητή. Τον ποιητή  που «σε ρόλο Σίμωνος Κυρηναίου» σηκώνει «την οδύνη του σύμπαντος κόσμου», τον ποιητή που έχει «πατρίδες τις αισθήσεις του» και «πατρίδα την καρδιά του» και  τον ποιητή που επιμένει να επιστρέφει «στον ίσκιο του κυπαρισσιού» του για να «σταυροδένουν»  μαζί «τις μνήμες με τις ρίζες»…

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης γεννήθηκε στο Νίππος Αποκορώνου Χανίων από γονείς αγρότες το 1948. Είναι απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σπούδασε στην Πάντειο Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε στις Επιστήμες της Αγωγής. Εργάστηκε 3 χρόνια στα ιδρύματα του μακαριστού μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη και 36 χρόνια ως δάσκαλος και διευθυντής σχολείου. Από τα μέσα της 10ετίας του 1970, είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα». Έχει ασχοληθεί, για μια 20ετία περίπου, με τον συνδικαλισμό και εξακολουθεί ν’ ασχολείται εδώ και 45 χρόνια με  θέματα πολιτισμού και παράδοσης. Η ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία άρχισε στα πρώτα γυμνασιακά μου χρόνια… Το «Όπως το ψωμί» είναι το τέταρτο ποιητικό του βιβλίο και περιλαμβάνει ποιήματα που έγραψε την τελευταία διετία.


Πηγή: pancreta