"ψάχνοντας ανθρώπους": ένας εσωτερικός μονόλογος της Μαρίας Σταυροπούλου - Ειδήσεις Pancreta

Πόσοι και πόσοι δεν έχουμε διαλογιστεί με τον εαυτό μας αλλά κρατάμε μέσα μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας; Όλα ανέκφραστα, να μας πνίγουν και να μας καταδιώκουν καθημερινά. Αυτόν τον ανομολόγητο διάλογο με τον εαυτό μας παρουσιάζει η Μαρία Σταυροπούλου στο πρώτο της βιβλίο με τίτλο «ψάχνοντας ανθρώπους».

Πρόκειται για έναν εσωτερικό μονόλογο με 36 σκηνές - κεφάλαια. Αποτελεί έναν διάλογο με τον εαυτό μας για θέματα, συναισθήματα και σκέψεις που μας απασχολούν. Έναν διάλογο που σπανίως ομολογούμε και δημοσιοποιούμε. Έναν διάλογο για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς μας δαίμονες.

Τις σελίδες του βιβλίου διατρέχουν σκέψεις σχετικά με τον εαυτό μας, τη ζωή μας, τις πολυεπίπεδες σχέσεις μας με τους άλλους. Το βιβλίο δεν είναι σκοτεινό, αλλά δίνει διέξοδο στον άνθρωπο προς το φως.

Ενδεικτικό το απόσπασμα: «Τόσα χρόνια καρκινοβατούσες και πίστευες σε έναν αόρατο Θεό. Όλα έρχονταν βολικά, ώσπου… Ώσπου, τι; Ξύπνησες ένα πρωί και είχαν χαθεί οι βολικές σου σκέψεις. Φόβος, τρόμος, κρύος ιδρώτας, απελπισία. Γιατί; Γιατί σε εμένα έκραξες. Αχ, πώς θα ζήσεις τώρα που ξύπνησες; Το έχεις ξεχάσει και αυτό. Ποιο; Το να ζεις. Παίρνεις αποφάσεις ανασυγκρότησης. Ψάχνεις τρόπους να πετύχεις τον σκοπό σου. Μάλλον πρέπει να κλειστείς στο κουτί σου, να κάνεις παρέα στη μοναξιά σου για κάποιο διάστημα. Να παλέψεις με τον εαυτό σου και τις ανασφάλειές σου μέχρι να ορθώσεις ξανά ανάστημα. Μέχρι να μπορέσεις να αντικρίσεις και πάλι κατάματα τον κόσμο. Μέχρι να… ποιος ξέρει…»

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα Public, την Πρωτοπορία, το Nakas Book House, το Nakas Book Bazzar, το Εναλλακτικό βιβλιοπωλείο, το βιβλιοπωλείο Πατάκης, το βιβλιοπωλείο Ζαφειρίου και το βιβλιοπωλείο Bibliotheque. Επίσης, μπορείτε να το παραγγείλετε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο επιθυμείτε.

Βιογραφικό

Η Μαρία Σταυροπούλου είναι ένας άνθρωπος που ήρθε τυχαία σ’ αυτόν τον κόσμο κάνοντας φασαρία. Από πολύ μικρή αφουγκραζόταν τους ανθρώπους. Αγαπούσε το σκοτάδι της ψυχής τους και τους βοηθούσε. Όλο αυτό εν τέλει έγινε επάγγελμα (Κοινωνική Λειτουργός). Ένα επάγγελμα που την γεμίζει με πολύτιμα δώρα και εμπειρίες. Έψαχνε, ψάχνει και θα ψάχνει ανθρώπους. Πιστοί σύντροφοι της ζωής της ήταν πάντα ένα στυλό και ένα χαρτί. Πιστεύει ότι η ομορφιά κρύβεται μέσα μας και μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας, αρκεί να το θέλουμε.


Πηγή: pancreta