Παύλος Σιδηρόπουλος – Μου πες θα φύγω: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι - Ειδήσεις Pancreta

Μέσα του 1970. Ο Παύλος είχε γνωρίσει την Κάθυ για την οποία είχε βγάλει και το ομώνυμο τραγούδι “Στην Κ.“. Μια κοπέλα με την οποία είχε μια μικρή αλλά έντονη σχέση απο οτι αποδείχτηκε. Άλλωστε ο Παύλος ζούσε μέσα απο τις σχέσεις παίρνοντας έμπνευση απο αυτές. Πάντα έπαιζαν καταλυτικό ρόλο οι γυναίκες στη ζωή του, απο τη μητέρα του που υπεραγαπούσε μέχρι και τις σχέσεις που είχε.

Χωρίζοντας απο την Κ. γοητεύτηκε απο μια συμμαθήτρια της την Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Η Γιόλα ήταν αρκετό καιρό πρίν ερωτευμένη με τον Παύλο. Όταν έμαθε οτι χώρισε απο την Κάθυ, πήγε να τον δεί σε ένα live στο Κύτταρο που έπαιζε τότε. Δεν του μίλησε αλλά φεύγοντας, άφησε ένα φάκελο στον πορτιέρη του μαγαζιού με τις σκέψεις της που είχε γράψει για τον Παύλο και εκείνος το παρέδωσε σε εκείνον. Δεν περίμενε μάλιστα καμία ανταπόκριση απο τον Παύλο παρ' όλα αυτά την πήρε τηλέφωνο. Όταν ξεκίνησαν όμως τη σχέση τους, προσπάθησε μέσα της να συγκρατήσει τον εαυτό της απο το να τον αγαπήσει. Προσπάθησε να μην δεθεί περισσότερο. Εξάλλου, ήταν μια κοπέλα με πολλές ανασφάλειες και φοβίες. Τότε η Γιόλα ήταν περίπου 22 χρονών και ο Παύλος λίγο πρίν τα 30. Γνωρίζοντουσαν όμως απο μικρά καθώς οι οικογένειες τους μένανε κοντά η μια στην άλλη στα Πατήσια.

Και ήρθε η ώρα που η Γιόλα έπρεπε να φύγει για σπουδές στο Παρίσι και έπρεπε να το ανακοινώσει στον Παύλο. Έφτασε εκείνος σπίτι της, του είπε οτι φεύγει την επόμενη μέρα και ο Παύλος προσπάθησε να την μεταπείσει. Εκείνη το πήγε ακόμα παραπέρα λέγοντας του οτι χωρίζουν. Η Γιόλα έφυγε και ο Παύλος έμεινε στη σκέψη της.  Μάλιστα, ηχογράφησε και μια κασσέτα για εκείνη που της έστειλε κιόλας. Εκείνη την μέρα που του ανακοίνωσε το τέλος ο Παύλος έγραψε το “Μού πες θα φύγω“. Τους στίχους μόνο και τους έβαλε στο συρτάρι. Η μουσική και η παραγωγή του τραγουδιού έγινε αρκετά χρόνια αργότερα.

Το κείμενο έγραψε ο Άγγελος Πλουμίδης 

Περισσότερα για τη σχέση Παύλου – Γιόλας, στο βιβλίο του Μανώλη Νταλούκα με τίτλο «Το βιβλίο των ηρώων του τρόμου»  

Πηγή


Πηγή: pancreta