«Όλα ξεκίνησαν κατά τύχη», λέει ο Ben Grant. Οι εικόνες της Γης από δορυφόρο που μοιάζουν σαν μινιμαλιστικοί πίνακες ζωγραφικής, έχουν συγκεντρώσει στο Instagram περισσότερους από 445.000 followers.

Ο Grant εργάζεται σε εταιρεία συμβούλων στη Νέα Υόρκη, δεν είχε σχέση με τη φωτογραφία.

Η ιδέα ξεκίνησε σαν χόμπι, μια ενασχόληση που θα μπορούσε να συζητήσει με συναδέλφους στη δουλειά.

Άρχισε να μπαίνει στο Google Earth για να δει πώς μοιάζει η Γη από ψηλά σε δύο διαστάσεις.


Η έρημος Empty Quarter στη Σαουδική Αραβία 

Για αρχή διάλεξε μια καλλιεργημένη έκταση στο Τέξας, ένα μοτίβο κύκλων που από ψηλά μοιάζει με έργο τέχνης του μοντερνισμού.


Iron Ore Mine Tailings Pond, Μίτσιγκαν

Άρχισε να ποστάρει τις εικόνες του Google Earth στο Instagram, αλλά μια δεύτερη σκέψη τον οδήγησε να συνεργαστεί με τη Digital Globe.


Το λιμάνι της Σιγκαπούρης

Η εταιρεία έχει τέσσερις δορυφόρους σε τροχιά, δύο εκ των οποίων διαθέτουν υψηλής ανάλυσης κάμερες. 


Το λιμάνι της Αμβέρσας, Βέλγιο

Στη συνέχεια πήρε φωτογραφίες που έχουν 10 φορές πιο υψηλή ανάλυση από το Google Earth. 


Λιβάδια με τουλίπες στην Ολλανδία 

«Ήμασταν τόσο τυχεροί που ο δορυφόρος ήταν τοποθετημένος κατά τέτοιον τρόπο ώστε να συλλάβει την εικόνα αυτή τον Απρίλιο, όταν οι τουλίπες είναι στην καλύτερη στιγμή της ανθοφορίας τους», λέει ο Grant.

Το project με τις 200 δορυφορικές εικόνες -και θέματα από τη βιομηχανία, τη γεωργία, την αρχιτεκτονική, τη φύση- έγινε βιβλίο με τίτλο «Overview: A New Perspective of Earth».


Η διάσημη παραλία της Ιπανέμα στη Βραζιλία 


Gemasolar, πάρκο ηλιακής ενέργειας, Ισπανία


Η λιμνοθάλασσα Shadegan, Ιράν

Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, που το ονόμασε «Εκεί όπου δεν είμαστε», διάλεξε να κρατήσει τις εικόνες από τα μέρη που τα έργα των ανθρώπων έχουν ελάχιστο αντίκτυπο, όπως η λιμνοθάλασσα Shadegan στο Ιράν.

«Αυτή η εικόνα αποπνέει την απροσμέτρητη αίσθηση του χρόνου», λέει ο Grant. Καθώς την κοιτάζεις, είναι σαν να βλέπεις τα δεκάδες χιλιάδες χρόνια που χρειάστηκε μέχρι να αποκτήσει τη μορφή αυτή…»


Στρατόπεδο προσφύγων Dadaab, Κένυα - 400.000 πρόσφυγες σε ένα camp


Sun Lakes, Αριζόνα


Πισίνες με ποτάσα στην έρημο Μοάμπ της Γιούτα

Όταν η ποτάσα εξάγεται από τη γη, είναι αναμεμειγμένη με νερό. Ύστερα, προστίθεται μία μπλε χρωστική, η οποία τραβάει το φως του ήλιου για να εξατμιστεί το νερό.
Το λευκό που φαίνεται στη φωτογραφία είναι η πισίνα στα σημεία όπου το νερό έχει ήδη εξατμιστεί και οι λευκοί κρύσταλλοι της ποτάσας.


Πηγή: tvxs.gr