Εκατό ζευγάρια φιλιούνται στο Παρίσι (φωτο+βιντεο) - Ειδήσεις Pancreta

O Julien Nonnon συνεχίζει την παράδοση μεγάλων φωτογράφων που απαθανάτιζαν το φιλί στο Παρίσι. Αλλά, αυτή τη φορά, με τα μέσα και την αντίληψη του 21ου αιώνα. 

Στο πρότζεκτ «#le_baiser», o Nonnon φωτίζει κτίρια, προσόψεις, αρχιτεκτονικά στοιχεία της Πόλης του Φωτός, με περισσότερα από 100 ζευγάρια που φιλιούνται, θυμίζοντάς μας ότι θα έχουμε πάντα το Παρίσι…

Δεν είναι τυχαίο ότι εμπνεύστηκε το πρότζεκ από τον Γάλλο ποιητή του ρομαντισμού Αλφρέ ντε Μισέ: «Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί», είχε πει. 

Ο Nonnon ξεκίνησε με κάστινγκ, ζητώντας από συμπολίτες του να συμμετάσχουν στην περιπέτεια της δημιουργίας μιας «βιβλιοθήκης έρωτα».

«Ο αριθμός αυτών που ήθελαν να έρθουν στο κάστινγκ ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου» εξομολογήθηκε ο Nonnon στο Designboom.

«Έλαβα πολλά συγκινητικά και από την καρδιά γραμμένα μηνύματα από πολλούς, στα οποία μου έλεγαν τις ιστορίες τους και το γιατί ήθελαν να συνεισφέρουν σ' ένα τέτοιο πρότζεκτ».

Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της «La Nuit Blanche 2016» -της οποίας άλλωστε το θέμα ήταν «ο έρωτας».

Όμως o Nonnon δεν προτίθεται να σταματήσει εδώ. Θέλει να συνεχίσει να προβάλλει φιλιά σ' όλον τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους περαστικούς με το απλό μήνυμα: Ας φιληθούμε!


Πηγή: tvxs.gr