Χανιά: Δεν έχουν τέλος οι διακρίσεις για το 2ο Γυμνάσιο Χανίων - Ειδήσεις Pancreta

Σημαντικές διακρίσεις έχουν επιτύχει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Χανίων, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δραστηριοποιούνται με κέφι και όραμα σε τομείς όπως ο κινηματογράφος, το θέατρο, η μουσική, το ραδιόφωνο, το animation, το σκίτσο και άλλα. Προσφάτως, η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η Εκδρομή», από το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του 2ου Γυμνασίου, επιλέχθηκε ανάμεσα στις 40 ταινίες που θα προβληθούν από το φεστιβάλ «Α.Σ.Τ.Ο. – επικοινωνούμε» ανάμεσα σε 2.300 υποψήφιες ταινίες από όλο τον κόσμο!

Η «Εκδρομή» ήδη έχει προβληθεί με πολύ καλές κριτικές στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Δήμου Περιστερίου, καθώς και στη μεγάλη εικαστική έκθεση Τεχνών και Φωτογραφίας «Άνθρωποι, Χρώμα και Σίδερο» στο Κερατσίνι. Η ομάδα ταινιών μικρού μήκους του «ΑΣΤΟ-επικοινωνούμε» μετά από την πρωτοφανή αποστολή συμμετοχών κινηματογραφιστών από όλη την Ελλάδα επέλεξε 40 ταινίες που θα προβληθούν στο 11ο Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και η ταινία «Η Εκδρομή» του 2ου Γυμνασίου!
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο του πενθήμερου καλλιτεχνικού φεστιβάλ του ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε.

Το 2ο βραβείο για συμμετοχή στη δράση του ΥΠ.ΠΟ. της ΕΡΤ και του «Διάζωμα»: «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα».

Προσφάτως, επίσης, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, απέσπασε το 2ο Πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΡΤ και του Σωματείου «Διάζωμα», για το ντοκιμαντέρ «Οι μαθητές μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας»! Η δημιουργία του καταπληκτικού αυτού ντοκιμαντέρ ήταν το επιστέγασμα της συνεργασίας της κινηματογραφικής, της θεατρικής και της ομάδας animation του σχολείου! Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές κλήθηκαν να μας οδηγήσουν σε μια εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους, μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο διάρκειας έως 10 λεπτών, τα οποία και απέστειλαν στην ΕΡΤ, όπου και αξιολογήθηκαν από ειδική Επιτροπή. Το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού θα αξιοποιηθεί από τηλεοπτικές εκπομπές και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους και όλες να απολαύσουν μια ξεχωριστή περιήγηση στον μοναδικό αυτόν πολιτιστικό πλούτο, μέσα από τη φρέσκια ματιά των παιδιών όλης της χώρας.
Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων Αντώνης Αθανασάκης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων για τις δράσεις του σχολείου και τα σχέδια για το μέλλον, αλλά και για τη μεγάλη γιορτή αποφοίτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ στο προαύλιο του σχολείου!

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Αθανασάκη:


Πηγή: ert.gr