Οι κούκλες με τα βουρκωμένα μάτια... - Ειδήσεις Pancreta

Όταν ήταν μόλις έξι ετών, έφτιαξε την πρώτη της κούκλα.... Πού να φανταζόταν ότι θα ερχόταν η στγμή που οι κούκλες της θα πωλούνταν για χιλιάδες δολάρια η καθεμία... Η  Marina Bychkova από το Βανκούβερ είναι η καλλιτέχνις που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τις κούκλες με τα θλιμμένα μάτια. Η ίδια τις ονομάζει: enchanted dolls.

Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Emily Carr Institute of Art and Design στο Βανκούβερ και συνέχισε τις σπουδές της στο Κόσμημα και τους Πολύτιμους Λίθους. Έχει κάνει δεκάδες προσωπικές εκθέσεις, έχει όμως και δεκάδες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στις ΗΠΑ, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στη Ρωσία. Έχει κατακτήσει βραβεία και διακρίσεις για τις κούκλες της κι έχει δικό της  fan club που την ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια και περιμένει κάθε καινούργια της κούκλα με κομμένη την ανάσα!

Ντυμένες με αραχνοϋφαντα φορέματα ή περίτεχνες παραδοσιακές ενδυμασίες, στολισμένες με λιλιπούτεια κοσμήματα και πολύτιμα πετράδια,  οι πορσελάνινες κούκλες της Marina Bychkova είναι μικρά γλυπτά κομψοτεχνήματα! Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως , είναι η έκφρασή τους που είναι γεμάτη συναισθήματα. Για κάθε κούκλα, η Marina Bychkova έχει μια ολόκληρη ιστορία... Εμπνέεται από τα παραμύθια [Σταχτοπούτα, Κοκκινοσκουφίτσα], από τη Λογοτεχνία [Άννα Καρένινα, Λολίτα, Νύφη του Φρανκενστάιν] από τις παραδόσεις των λαών αλλά και από την ίδια  τη ζωή.

Η τελευταία κούκλα είναι ξεχωριστή!Ονομάζεται : Surviving  και είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του στήθους και τον κερδίζουν.


Πηγή: tvxs.gr