Ξεκινώντας αυτή την Παρασκευή με την «Λίμνη των Κύκνων» τα Μπαλέτα Μπαλσόι ανακοίνωσαν ότι θα προβάλλουν τις καλύτερες παραστάσεις τους στο YouTube, την ώρα που το ένα τρίτο των ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται σε καραντίνα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα Μπαλσόι θα μεταδώσουν στο Ίντερνετ μια σειρά παραστάσεων που είχαν μαγνητοσκοπήσει στο παρελθόν, οι οποίες ανήκουν στη χρυσή συλλογή τους”, αναφέρει η διάσημη Ακαδημία Μπαλέτου Μπαλσόι σε ανακοίνωσή της. Από την Παρασκευή και έως τις 10 Απριλίου, 6 παραστάσεις θα παρουσιαστούν στους θεατές στο επίσημο κανάλι των Μπαλσόι στο YouTube “χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η “Λίμνη των Κύκνων” θα είναι το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες πάντα την ίδια ώρα η όπερα “Μπορίς Γκοντουνόφ” ή ακόμη το μπαλέτο “Ωραία Κοιμωμένη”. Κάθε παράσταση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube για ένα 24ωρο μετά την προβολή της.

Το θέατρο προσέφερε πάντα μοναδικά συναισθήματα στους ανθρώπους”, σημείωσε ο διευθυντής των Μπαλσόι Βλαντίμιρ Ουρίν. “Βεβαίως δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το κοινό”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή των Μπαλσόι “να ανυψώσει το ηθικό και να φέρει τουλάχιστον πνευματική υγεία σε αυτούς που αγαπούν την τέχνη των Μπαλσόι”.

Ημερομηνίες Παραστάσεων:

27.03 – Η Λίμνη των κύκνων (2015)
28.03 – Η Ωραία Κοιμωμένη (2011)
01.04 – Η Νύφη του Τσάρου (2018)
04.04 – Μάρκο Σπάντα (2014)
07.04 – Μπορίς Γκοντουνόφ (2019)
10.04 – Ο Καρυοθραύστης (2011)

Όλες οι παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες για 24 ώρες στο επίσημο κανάλι των Μπολσόι στο YouTube: www.youtube.com/bolshoi

Όλες οι μεταδόσεις ξεκινούν στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος (7 μ.μ. ώρα Μόσχας).


Πηγή: culturenow.gr