Εικόνες μιας Γυναίκας, είναι ο τίτλος του έργου που έκαναν οι Beatles όταν είχαν βρεθεί σε περιοδεία στο Τόκιο ενώ μπήκαν σε «καραντίνα» για να προστατευτούν εξαιτίας απειλών κατά της ζωής τους
 

Κείμενο: ελc team

Εικόνες μιας Γυναίκας, (Images of a Woman), είναι ο τίτλος του έργου που έκαναν οι Beatles όταν είχαν βρεθεί σε περιοδεία στο Τόκιο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1966. Η ζωγραφιά τους με ακουαρέλα και λάδι είναι το μόνο συλλογικό έργο ζωγραφικής των Beatles που υπάρχει και έχει πουληθεί σε δημοπρασία για 155.250 δολάρια.

Οι Beatles όταν έφτασαν στο Τόκιο μπήκαν σε κανονική «καραντίνα» στο ξενοδοχείο Χίλτον για τρεις νύχτες προκειμένου να προστατευθούν από τις απειλές κατά της ζωής τους που είχαν δεχτεί.

Οι Beatles δούλευαν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι επάνω στο οποίο είχαν απλώσει ένα χαρτί στου οποίου το κέντρο είχαν βάλει μια λάμπα και ο καθένας ζωγράφιζε σε μια πλευρά του χαρτιού. Όταν τελείωσαν το έργο τους αφαιρέθηκε το αμπαζούρ από το κέντρο του έργου, έμεινε ένας λευκός κύκλος, ένα κενό, στο οποίο υπέγραψαν και οι τέσσερις αντίστοιχα με την πλευρά του χαρτιού που δούλεψαν.

Τα υλικά του έργου, χαρτί και χρώματα, τους τα προμήθευσε ο Ιάπωνας προμότερ των συναυλιών Tats Nagashima, ο οποίος πρότεινε ο ολοκληρωμένος πίνακας να δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον πρόεδρο του τοπικού φιλανθρωπικού σωματείου Tetsusaburo Shimoyama.

Στη συνέχεια, αγοράστηκε από έναν Ιάπωνα συλλέκτη το 1989 που τον κράτησε για 20 χρόνια κάτω από το κρεβάτι του, προστατεύοντάς τον από την υγρασία στην Ιαπωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 διατέθηκε προς πώληση μέσω των δημοπρασιών Philip Weiss στη Νέα Υόρκη και πωλήθηκε για 155.250 δολάρια.


Πηγή: elculture.gr