Ξεκινά το 4ο φεστιβάλ πιάνου - Ειδήσεις Pancreta

Ξεκινάει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, το πρώτο μέρος του 4ου φεστιβάλ πιάνου, που οργανώνει ο Δήμος και η Περιφέρεια Κρήτης. Την Πέμπτη η συναυλία έχει τίτλο, «η 9η του Μπετόβεν… αλλιώς» και το Σάββατο «δύο πιάνα οχτώ χέρια», με τις παραστάσεις να ξεκινούν στις 8 το βράδυ. Την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών, θα υπάρχει 12ωρη συναυλία αφιερωμένη στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν.

Φέτος το φεστιβάλ Πιάνου θα μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με έργα Μπετόβεν. Οι συναυλίες που θα δοθούν είναι:

Στο Ρέθυμνο στις 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη» ωδείο Ρεθύμνου, στις 8 το βράδυ.

Στις Αρχάνες στις 5 Απριλίου στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Αρχανών στις 8 το βράδυ.

Στο Ηράκλειο στις 20 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο στις 8 βράδυ.

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, στα Πεζά, στην αίθουσα του Δημαρχείου στις 23 Μαΐου στις 8 το βράδυ.

Σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του φεστιβάλ από τον εντεταλμένο περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστα Φασουλάκη, τον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του ΠΣΚΗ, Ραφαήλ Πυλαρινό, την συντονίστρια και ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ, Ιωάννα Γιάνναρη και τον επιμελητή του καλλιτεχνικού προγράμματος Δημήτρη Καρύδη.

Ο κ. Φασουλάκης  στάθηκε στην αποκέντρωση του φεστιβάλ και σε άλλες περιοχές του νησιού και σημείωσε: «Το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο από καλλιτέχνες εντός και εκτός Κρήτης, τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και η αποδοχή του κοινού εξ αρχής, το καθιστούν στην κεντρική σκηνή του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Κρήτης μας».

Από την πλευρά ο κ. Πυλαρινός τόνισε: «Με χαρά υποδεχόμαστε ένα φεστιβάλ πιάνου που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κρήτης. Ένα φεστιβάλ, το οποίο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου,  παρουσιάζει πλέον στις ιδανικές εγκαταστάσεις του Π.Σ.Κ.Η., ένα αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Ludwig van Beethoven».
Ο επιμελητής του καλλιτεχνικού προγράμματος Δημήτρης Καρύδης ανέφερε: «Ξεχωρίζουν το αφιέρωμα στο Μπετόβεν, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννησή του στις 23 Φεβρουαρίου, η εναρκτήρια συναυλία στις 20 Φεβρουαρίου με την 9η συμφωνία του μεγάλου συνθέτη και η επιστροφή στο φεστιβάλ του πιανιστικού κουαρτέτου Tetrachord με ένα άκρως απολαυστικό πρόγραμμα».

Κ. Βασιλάκης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr