Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020! - Ειδήσεις Pancreta

Αντίστροφη μέτρηση για την πιο επιτυχημένη Αποκριάτικη εκδήλωση της χρονιάς στην Ελλάδα!

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ (πύλη GUORA), στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Θα πραγματοποιηθεί παιδικό πρόγραμμα, παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου στα σοκάκια της πόλης και θα τερματίσει στην παραλιακή. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρινάκης θα κηρύξει την έναρξη του πιο ενδιαφέροντος Καρναβαλιού της Ελλάδος.

Η σχετική συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, όπου ο κ.Μαρινάκης ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς, τους χορηγούς όπως και τα Σώματα Ασφαλείας, Τροχαίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής που αναφέρθηκαν με την σειρά τους στην πλήρη ετοιμότητα που διαθέτουν.

Για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2020, η βασική ιδέα αντλεί την δυναμική της  από την πλούσια ιστορία της πόλης, μην ξεχνάμε ότι το Ρέθυμνο υπήρξε στο παρελθόν Σταυροδρόμι Πολιτισμών, από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα, κάτι που θα τονιστεί μέσω της θεματικής του 2020.

Η Οργανωτική Επιτροπή μίλησε και αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα γίνουν. Συγκεκριμένα τον λόγο πήραν και τόνισαν την σπουδαιότητα της εκδήλωσης οι Πόπη Δηνιακού (Πρόεδρος), Θωμάς Κρεβεζάκης (Αντιδήμαρχος) Ρένια Τσιχλάκη (Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.ΔΗ.P) και Μιχάλης Πετρακάκης (Εκπρόσωπος Καρναβαλικών Ομάδων). Παραβρέθηκαν ακόμη στην Συνέντευξη Τύπου, επιχειρηματικοί φορείς ξενοδόχων και εστίασης, εκπρόσωποι  του ΚΤΕΛ καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου,  όπως και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου Π.Ε Ρεθύμνης.

Το παρών έδωσαν ακόμη το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, το Σώμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ Δότες Ζωής και άλλες οργανώσεις που κάθε χρόνο  συμβάλλουν  στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη όπως αναφέραμε, έχουμε την τελετή Έναρξης. το Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Φεβρουαρίου υπάρχει το Παιδικό Κυνήγι που γίνεται για 23η φορά, με την διοργάνωση να έχουν αυτοί την φορά οι Μπουμπούνες, ενώ στο ίδιο διάστημα θα γίνει και το 5ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού. Στις 14 Φεβρουαρίου έχουμε τον χορό των ομάδων του 31ου Κυνηγιού με διοργάνωση των Μπουμπούνων, στις 18/2 τις παλιές Ελληνικές Καντάδες, την Πέμπτη 20/2 τον καθιερωμένο εορτασμό της Τσικνοπέμπτης και δυο ημέρες αργότερα τον χορό των Ομάδων Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Την Κυριακή στις 23.2 υπάρχει το 2ο Carnival Run, την Πέμπτη έχουμε  την Ποδηλατοπαρέλαση και την Παρασκευή στις 28 Φεβρουαρίου  τις Κρητικές Παραδοσιακές Καντάδες. Την επόμενη ημέρα υπάρχει η Παιδική παρέλαση και η Νυχτερινή παρέλαση του 2020.

Η Μεγάλη Παρέλαση 2020 θα γίνει μια ημέρα πριν από την Καθαρά Δευτέρα την Κυριακή στις 1 Μαρτίου.  Η Καθαρή Δευτέρα όπως κάθε χρόνο θα γιορταστεί με ιδιαίτερο τρόπο στους οικισμούς του Ρεθύμνου, αλλά και μέσα στην πόλη.

Για μια ακόμη χρονιά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει έμπρακτα την μεγάλη αυτή Κρητική διοργάνωση, συμμετέχοντας και στηρίζοντας «το κάθε κουτί μετράει», συμβάλλοντας έτσι στην σχετική ευρωπαϊκή καμπάνια των τελευταίων ετών.

Το πρόγραμμα:

«Ρέθυμνο: Tο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών» 

17:30 Μεγάλη Πόρτα
Παιδικό πάρτι με μουσική και δρώμενα από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και το Αερόστατο
18:30 Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, με τη συντροφιά μικρών και μεγάλων, ξεκινάει την καθιερωμένη του πορεία στους δρόμους της Παλιάς Πόλης – Θα πραγματοποιηθεί διαδρομή με τρενάκι διάρκειας 60 λεπτών με εκκίνηση στις 18.30 από Μεγάλη Πόρτα με κατάληξη στην παραλιακή (θέση Λαβύρινθος)

Παραλιακή – Θέση «Λαβύρινθος»
19:30 Άφιξη του Βασιλιά Καρνάβαλου με χορευτικό σόου. Προοίμιο θεματικής με χοροθέατρο.
20:00 Παρουσίαση της θεματικής και της αφίσας του 2020. Κήρυξη επίσημης Έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2020 από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη.Παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2020.
21.00 Συναυλία με τους Stavento

Δείτε τις στολές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2020:

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020 – Οι στολές των ομάδων


Πηγή: rethemnos.gr