Μια μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη με τον Βασίλη Σκουλά (φωτογραφίες) - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ανωγειανός λυράρης Βασίλης Σκουλάς γιόρτασε τα εξήντα του χρόνια παρουσίας στο τραγούδι με μιά μεγάλη συναυλία κάτω από την Ακρόπολη την Κυριακή στις 29 του Σεπτέμβρη.

Αυτή τη μουσική του διαδρομή από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν μαζί του εκείνη την ξεχωριστή βραδιά. Μια πορεία διάρκειας εξήντα χρόνων ποτισμένη με αρώματα και μουσικές της Κρήτης.

Μαζί του βρέθηκαν σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Μια όμορφη στιγμή όταν η Μελίνα Κανά μαζί με τον Βασίλη Σκουλά τραγούδησαν κομμάτια από το Ερωτόκριτο.

Ένα πρόβλημα υγείας, κράτησε μακριά από το Ηρώδειο τον Χρόνη Αηδονίδη με τον Βασίλη Σκουλά να του αφιερώνει ένα παραδοσιακό τραγούδι.

Τον Βασίλη Σκουλά πλαισίωσε η χορευτική ομάδα της σχολής του Θανάση Μαυρόκωστα και πολυμελής ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών με επικεφαλής τον μαέστρο Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, στενός φίλος του Βασίλη Σκουλά, είχε την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια της μουσικής παράστασης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ:

Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης στις 3 Φεβρουαρίου 1946.Η οικογένεια του έχει μεγάλη παράδοση στη μουσική και γενικότερα στις τέχνες. Ο παππούς του, ο Μιχάλης Σκουλάς, ήταν σπουδαίος λυράρης της εποχής του και ο πατέρας του Αλκιβιάδης Σκουλάς ή Γρυλιός γνωστός λαϊκός ζωγράφος των Ανωγείων.

Άρχισε να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 7 ετών και στα 16 του χρόνια, κατάφερε να καθιερωθεί, ανάμεσα στους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές της Κρήτης. Έχει παίξει και τραγουδήσει σε μια μεγάλη σειρά, από επιτυχημένες καλλιτεχνικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εμφανίσεις, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στην Γερμανία, όπου υπάρχουν Έλληνες και ιδίως Κρητικοί.


Πηγή: pancreta.gr