Κυβέλη Καστοριάδη: Από τον πατέρα μου έμαθα ότι τίποτα δεν είναι άσπρο - μαύρο - Ειδήσεις Pancreta

“Κληρονόμησα από τον πατέρα μου το διεισδυτικό βλέμμα στα πράγματα. Πάντα σκέφτομαι τις ερμηνείες τί μπορεί να σημαίνει το ένα ή το άλλο και πάντα τον έχω στο νου μου που μου έλεγε “Η ζωή δεν είναι άσπρο μαύρο”. Όμως τη φωνή την πήρα από τη μητέρα μου” εξομολογείται στο Tvxs.gr η Κυβέλη Καστοριάδη, κόρη του  φιλοσόφου οικονομολόγου και ψυχαναλυτή Κορνήλιου και της Ζωής.

Βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του πρώτου της cd που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο με τον τίτλο "Sous le ciel de Paris" που πρωτοηχογραφήθηκε τη δεκαετία του ΄50 από την Εντίθ Πιαφ.

Την ερμηνεία της Κυβέλης Καστοριάδη συνοδεύουν, όπως και στον δίσκο, η Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και ο Ηρακλής Βαβάτσικας στο ακορντεόν. Με τους ίδιους συντελεστές έγιναν και οι υπόλοιπες έως τώρα εν Ελλάδι εμφανίσεις της – στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αίγινας, στην Τήνο και στην Καλαμάτα.

“Επέλεξα Γαλλικά τραγούδια για την πρώτη μου δουλειά, τραγούδια με τα οποία μεγάλωσα. Αυτά που άκουγα στο σπίτι μου. Θυμάμαι τη φωνή της Πιάφ στο πικάπ του πατρικού μου σπιτιού παρέα με τις σκόρπιες παιδικές ζωγραφιές πάνω στο γαλάζιο μουσαμά της τραπεζαρίας”

Η Κυβέλη Καστοριάδη μας ξεναγεί στο γαλλικό τραγούδι του 20ου αιώνα με την ιδιαίτερη αισθαντική φωνή της. Φαίνεται πως έχει κλασσική παιδεία. Εξάλλου πήρε νωρίς την απόφαση να γίνει μουσικός στα πρώτα παιδικά της χρόνια. Όχι όμως και τραγουδίστρια. “ Αυτό προέκυψε αργότερα” λέει.

Μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και  βαθιά   σχέση με την ελληνική μουσική. Γι αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή  εκδίδεται στην Ελλάδα , κι από την Ελλάδα πρόκειται να απευθυνθεί στον υπόλοιπο κόσμο. Όταν ακούει τη λέξη Ελλάδα τί σκέφτεται όμως;

“Τις γωνιές της Τήνου  τα τραγούδια του Χατζιδάκι και τα ρεμπέτικα που μου έμαθαν οι γονείς μου. Την αγαπώ την Ελλάδα αν και ζω στο Παρίσι είμαι η μισή εδώ δεν είναι τυχαίο ότι βρήκα έλληνες μουσικούς να συνεργαστώ εκεί”

Και το Παρίσι πως είναι μετά την τρομοκρατική επίθεση; “Με περισσότερο φόβο αλλά ακόμα με πολλή ζωή. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ζούμε και τα καταφέρνουμε”


Πηγή: tvxs.gr