Ήταν 5 Φεβρουαρίου του 2014 που έφευγε από κοντά μας η Τζένη Βάνου. Με τη αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατό της το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και ανέβασε στην ιστοσελίδα του την τηλεοπτική της συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιάννη Βογιατζή στην εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα προέρχεται από την πρεμιέρα της εκπομπής στην ΕΡΤ το 1985 με παρουσιαστές τους Βασίλη Τσιβιλίκα, Μίμη Πλέσσα και Κώστα Φέρρη και με την τηλεσκηνοθεσία να υπογράφει ο Νέστωρ Παβέλλας.

Η Τζένη Βάνου και ο Γιάννης Βογιατζής, παρέα με τον Μίμη Πλέσσα, θυμούνται τα πρώτα τους βήματα στο τραγούδι, σημαντικούς σταθμούς της καριέρας τους κι ερμηνεύουν τραγούδια τους που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο.

Ο Μίμης Πλέσσας θυμάται τη γνωριμία του με την Τζένη Βάνου, όταν ακόμη ήταν φοιτήτρια και παράλληλα εργαζόταν ως βοηθός του Κώστα Πρετεντέρη στις ραδιοφωνικές του εκπομπές.

Η ίδια, αποκαλύπτει πώς έπεισε το γνωστό συνθέτη να την ακούσει να τραγουδάει, για να της πει τη φράση: «Αναμφισβήτητα έχεις αξία», η οποία στάθηκε καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της, όπως παραδέχεται.

Η Τζένη Βάνου θυμάται και τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Χορν στο τραγούδι «Αστέρι-αστεράκι», σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη και μουσική Μίμη Πλέσσα, καθώς και άγνωστα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα της. Παράλληλα, μαζί με τον Γιάννη Βογιατζή ερμηνεύουν τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία τους, όπως και κάποια από τα ντουέτα τους, ενώ αποκαλύπτουν παρασκήνια από τη συνεργασία τους.

Σωτήρης Μανιάτης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr