Η ιστορία του Ιωνάθαν ενός νεαρού γλάρου... - Ειδήσεις Pancreta

Αν μας έλεγαν να επιλέξουμε ένα βιβλίο, από τα τόσα στα οποία ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το θέμα του από τον έμβιο κόσμο, χωρίς δισταγμό θα καταλήγαμε στον Γλάρο Ιωνάθαν.
Η ιστορία του Ιωνάθαν είναι η ιστορία ενός νεαρού γλάρου που έχει βαρεθεί να ορίζoυν τη ζωή του οι ατέλειωτοι καυγάδες και τα κρωξίματα, γύρω από τα ψάρια και τα κομμάτια ψωμί που πετούσαν οι ψαρόβαρκες στο λιμάνι.

Η προσπάθειά του να μάθει να πετάει καλύτερα για να κατακτήσει ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, και για να διευρύνει τη γνώση του και τη γνώση των συντρόφων του για την απόλαυση της πτήσης, γρήγορα οδήγησε στην αποβολή του από το σμήνος το οποίο θεώρησε ότι "προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τις παραδόσεις της οικογένειας των Γλάρων".

Η ιστορία ολοκληρώνεται όταν ο Ιωανάθαν έχοντας κατακτήσει με κόπο τα μυστικά της πτήσης, την χαρά της ανακάλυψης και της αυτοπραγμάτωσης επιστρέφει στο σμήνος του για να μάθει τους συντρόφους του: "Να είναι ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους, ο αληθινός εαυτός τους, εδώ και τώρα, και τίποτε να μη μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους".

Η ιστορία μάγεψε εκατομμύρια αναγνώστες και άλλους τόσους θεατές στην κινηματογραφική εκδοχή της, γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 70.
Την θυμηθήκαμε τυχαία όταν ανασκαλεύοντας σε ένα συρτάρι, βρήκαμε μια χιλιοπαιγμένη κασέτα με τη μουσική της ταινίας την οποία συνέγραψε και επένδυσε με την εμβληματική φωνή του ο Neil Diamond.

Παραθέτουμε λοιπόν ένα απόσπασμα από το soundtrack της ταινίας.
Ακούστε τη μουσική, είναι μεγαλειώδης.


Πηγή: facebook