Μέχρι τέλος Απριλίου οι υποψηφιότητες για το «Νίκος Καζαντζάκης» - Ειδήσεις Pancreta

Λήγει στις 30 Απριλίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το φετινό βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του δήμου Ηρακλείου, που δίδεται ανά διετία.

Το 2016 απονεμήθηκε στον διεθνούς φήμης Αμερικανό καθηγητή Peter Bien, έναν από τους επιφανέστερους μελετητές του Καζαντζάκη, παγκοσμίως.

Φέτος το βραβείο θα απονεμηθεί στον κύκλο των Γραμμάτων, στο πλαίσιο των πέντε θεματικών κύκλων που έχουν οριστεί για τον σημαντικό αυτό θεσμό.

Ειδικότερα, σε πρόσωπο, ή πρόσωπα, καταξιωμένα: στην ποίηση, στην πεζογραφία, στο δοκίμιο, στην μελέτη, στην μετάφραση αρχαίων ή ξενόγλωσσων κειμένων, στην λαογραφία, στην φιλολογική επιμέλεια και όλες τις συναφείς περιοχές των Γραμμάτων.     Η επιτροπή για το Βραβείο θα δέχεται υποψηφιότητες που θα κατατεθούν σε αυτήν, είτε ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Δήμος Ηρακλείου (για το Βραβείο «Ν. Κρήτες δημιουργούς (κατ’ εξαίρεση στον πέμπτο κύκλο: και σε μη Κρήτες), χωρίς περιορισμό ηλικίας. Το ύψος του χρηματικού ποσού που συνοδεύει το Βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Η επιτροπή δύναται να προτείνει προς βράβευση πρόσωπο (ή πρόσωπα), που η ίδια θα κρίνει άξιο/α για το Βραβείο «Ν. Καζαντζάκης», χωρίς να έχουν καταθέσει υποψηφιότητα γι’ αυτό.

Θα παραδώσει το πρακτικό της στο Δημοτικό Συμβούλιο έως τις 30 Ιουνίου 2018. Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, θα προχωρήσει στην λήψη απόφασης για το πρακτικό της επιτροπής προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία που θα γίνει η απονομή του Βραβείου.

Σταυρούλα Κατσουλάκη

πηγή


Πηγή: pancreta