Δια χειρός Γιώργου Σταυρακάκη / Έκθεση χειροποίητων καραβιών - Ειδήσεις Pancreta

Της Θάλασσας
του Ταξιδιού
του Νόστου


Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης παρουσιάζει την μουσικο-εικαστική ενότητα «Της Θάλασσας, του Ταξιδιού, του Νόστου».
Χειροποίητα καραβάκια από ανακυκλώσιμα υλικά δια χειρός του δημιουργού. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Polis Art Café (Πεσμαζόλγου 5 - Αίθριο Στοάς Βιβλίου) από τις 16 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου και τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00.
Το βράδυ των εγκαινίων στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία του τραγουδοποιού με τραγούδια για τη θάλασσα. Θα τον συνοδεύσουν οι μουσικοί: Γιάννης Παπαστεργίου (βιολί - μαντολίνο) και Σταύρος Σταυρακάκης (κιθάρα - τραγούδι).


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει επτά προσωπικούς δίσκους και πολλές ποιητικές συλλογές. Έχει επίσης πολλές συμμετοχές ως δημιουργός και ερμηνευτής στην ελληνική και ξένη δισκογραφία, ενώ ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες. Η τελευταία του ενασχόληση με την κατασκευή καραβιών βρήκε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες ώρες του, όταν δεν γράφει τραγούδια ή ποιήματα. Τα υλικά κατασκευής των καραβιών είναι κυρίως ανακυκλώσιμα με βάση το ξύλο και το μέταλλο.


Πηγή: pancreta